Rookkanaal aanleggen

Een nieuw rookkanaal aanleggen is nodig als uw bestaande schoorsteen niet geschikt is voor de rookafvoer van uw houtkachel, pelletkachel of gaskachel. Ook als uw woning helemaal geen rookkanaal houtkachel heeft, kunnen de professionals van kachelspeciaalzaak Bruggeman voor u een rookkanaal voor uw houtkachel aanleggen. Een goed geïnstalleerd rookkanaal zorgt voor een veilige houtkachel afvoer van rookgassen. Tijdens een vrijblijvend huisbezoek bekijken we waar we het nieuwe rookkanaal het beste kunnen aanleggen. Wilt u dat wij een nieuw rookkanaal aanleggen in bestaande schoorsteen? Ook dat is mogelijk. Ter plekke beoordelen we of alle wensen haalbaar zijn alvorens de kosten in een offerte op te nemen.

Hoe leggen we een rookkanaal aan?

Een rookkanaal aanleggen vereist een zorgvuldige voorbereiding om te voldoen aan de lokale bouwvoorschriften en veiligheidsnormen. Verder moet het rookkanaal uiteraard geschikt zijn voor het type kachel dat u installeert. Allereerst kiezen we welke materialen we gaan gebruiken. Roestvrij staal is bijvoorbeeld erg geschikt vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen roest. Daarna bepalen we de beste route voor de schoorsteen. Een rookkanaal loopt bij voorkeur recht omhoog, want dat zorgt voor een ​​optimale trek en minimale rookontwikkeling. Nadat de buizen van het rookkanaal zijn bevestigd checken we de verbindingen op lekkages. Tot slot beschermen we het rookkanaal aan de buitenzijde met een schoorsteenkap om te voorkomen dat vogels of andere dieren het kanaal binnendringen. De monteurs van kachelspeciaalzaak Bruggeman zorgen ervoor dat uw woning is voorzien van een goed aangelegd rookkanaal, zodat uw kachel optimaal en veilig werkt. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!

Onze service

Kachelspeciaalzaak Bruggeman heeft service hoog in het vaandel staan. Voor het aanleggen van een rookkanaal werken wij dan ook uitsluitend met eigen monteurs die het werk gegarandeerd schoon opleveren. Ook storingen, reparaties en een reguliere onderhoudsbeurt zijn bij onze professionals in goede handen.

Inspectie bestaand rookkanaal

Wanneer een bestaande haard of kachel slecht brand of stank op één van de slaapkamers veroorzaakt kunnen we een rookkanaal inspectie uitvoeren. Met een camera inspecteren wij van binnenuit de diameter, lengte en staat van het rookkanaal. Bij een lekkage bieden wij vervolgens de best mogelijke schoonsteenrenovatie.

Montage kachels en rookkanalen

Laat u
inspireren
in onze
showroom

Scroll naar boven