Inspectie rookkanaal

Inspectie rookkanaal of schoorsteen inspectie is van belang voor het onderhoud van een kachel of open haard. Een rookkanaal onderzoek verhoogt de veiligheid en efficiëntie van het rookafvoersysteem en vermindert het risico op brandgevaar en schadelijke rookgassen in huis. Een rookkanaal kan namelijk vervuilen door teer, roet en andere resten die vrijkomen bij de verbranding van hout en andere brandstof. Dat zorgt voor een verminderde trek in het rookkanaal, waardoor de verbrande gassen niet meer veilig naar buiten worden geleid. Laat uw schoorsteen daarom jaarlijks controleren door de vakkundige medewerkers van kachelspeciaalzaak Bruggeman en voorkom problemen!

Wijze van inspectie rookkanaal

Tijdens een schoorsteen inspectie controleren we het rookkanaal op scheuren, beschadigingen of andere problemen. Met een schoorsteen camera inspectie inspecteren wij van binnenuit de diameter, lengte en staat van het rookkanaal. We kijken of er roet- of teeropbouw is, vooral in de bochten van de schoorsteen waar vuil zich kan ophopen. Ook checken we de aansluiting tussen de kachel en het rookkanaal op lekken, omdat dit kan leiden tot rookontwikkeling in de te verwarmen ruimte. We adviseren om uw rookkanaal minimaal één keer per jaar te laten inspecteren, bij voorkeur voordat het stookseizoen begint. Dit zorgt ervoor dat uw kachel correct blijft werken en dat u geniet van een warme en veilige omgeving.

Renovatie rookkanaal

Ontdekken we bij  een rookgasafvoer inspectie een lekkage, dan kunnen we het rookkanaal renoveren. Correct rookafvoer is namelijk cruciaal voor een goede werking van de kachel. Als uw bestaande schoorsteen niet geschikt is, kunnen we een nieuw rookkanaal aanleggen.  Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat het nieuwe rookkanaal voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en brandveiligheidseisen.

Onze service

Kachelspeciaalzaak Bruggeman kan voor u vakkundig de inspectie rookkanaal verzorgen. Vraag vrijblijvend naar de rookkanaal inspectie kosten. We hebben service hoog in het vaandel staan en voor een schoorsteen inspectie werken wij dan ook uitsluitend met monteurs die het werk gegarandeerd schoon opleveren. Bij Bruggeman kunt u altijd rekenen op onze goede service!

Schoorsteen inspectie rookkanaal door Bruggeman Kachels

Laat u
inspireren
in onze
showroom

Scroll naar boven