Pelletkachel installatie

Een pelletkachel installatie is ideaal voor wie een ruimte milieuvriendelijk en efficiënt wil verwarmen. Pelletkachels werken op samengeperste houtpellets, die zorgen voor een constante en duurzame warmtebron. Een goede voorbereiding is belangrijk voor het succesvol pelletkachel kopen en installeren. Daarom controleren de specialisten van  pelletkachel installateur kachelspeciaalzaak Bruggeman tijdens een vrijblijvend huisbezoek of uw woning wel geschikt is voor een pellet kachel plaatsen. We bekijken dan of uw woning beschikt over een rookkanaal, de juiste ventilatie en een goede locatie voor de pelletkachel montage. We beoordelen vooraf of alle wensen haalbaar zijn alvorens de kosten pelletkachel inclusief installatie in een offerte op te nemen.

De locatie

Bij het pelletkachel laten installeren is het belangrijk om de juiste locatie voor de pelletkachel te kiezen. Deze moet zich bij voorkeur centraal in de ruimte bevinden, zodat de warmte goed verspreid wordt. Uiteraard moet de pelletkachel op een veilige afstand van brandbare materialen staan. Verder heeft een pelletkachel een geaard stopcontact nodig voor het aansteken en de voeding van de pellets. De medewerkers van kachelspeciaalzaak Bruggeman adviseren u graag bij het bepalen van de beste locatie en zorgen bovendien voor een veilige installatie.

Het rookkanaal

Een van de belangrijkste aspecten van een pelletkachel installatie is de rookgasafvoer. Pelletkachels hebben namelijk een specifieke rookafvoer nodig om de rook veilig naar buiten te leiden. Dit kan vaak via een bestaand rookkanaal, maar het is soms nodig om een ​​nieuwe afvoer te installeren. Als uw bestaande schoorsteen niet geschikt is, kunnen we een nieuw rookkanaal aanleggen. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat het nieuwe rookkanaal voldoet aan de lokale bouwvoorschriften en brandveiligheidseisen.

Onze service

Kachelspeciaalzaak Bruggeman is een erkend installateur pelletkachel en heeft service hoog in het vaandel staan. Voor de montage van uw nieuwe pelletkachel werken wij dan ook uitsluitend met eigen monteurs die het werk gegarandeerd schoon opleveren. Ook storingen, reparaties en een reguliere onderhoudsbeurt zijn bij onze professionals in goede handen. U kunt altijd rekenen op onze goede service!

Onderhoud pelletkachel

Heeft u al een pelletkachel? Dan is jaarlijks pelletkachel onderhoud gezien het intensieve gebruik een absolute must. Bovendien levert de verbranding in een pelletkachel wat meer as en dat maakt een goede reiniging van de diverse onderdelen noodzakelijk.

Tijdens het onderhoud controleren wij de convectie- en rookgasventilator. Wij kijken de steekpen na en reinigen zowel de warmtewisselaar als de branderbak. Zo bent u het jaar rond verzekerd van een goed en veilig functionerende pelletkachel.

Installatie en onderhoud pelletkachel

Laat u
inspireren
in onze
showroom

Scroll naar boven